Tehnica corecta de alergare pe banda, autor Traian Balan

Tehnica corecta de alergare pe  banda, autor Traian Balan

Activitatea sportiva este cel mai bun mod de a tine sub control greutatea corpului, iar frecventa antrenamentelor te poate ajuta sa imbunatatesti rapid starea generala de sanatate, conditia fizica si aspectul corpului tau. Mersul rapid si alergarea sunt activitati foarte eficiente in acest sens, motiv pentru care banda de alergare este un aparat cardio-fitness preferat de milioane de oameni din intreaga lume.

Pentru a avea rezultate vizibile odata cu inceperea unui program de exercitii pe banda de alergare, va trebui sa respecti o dieta corespunzatoare si sa renunti la obiceiurile nesanatoase si stilul de viata dezordonat, deoarece odihna joaca un rol foarte important in orice demers sportiv. Desi alergarea presupune miscari native, pe care deja le stapanim, trebuie sa stii ca sunt multi factori care iti pot influenta progresul pe banda de alergare.

Recomandari:

Siguranta

Motivul pentru care ai inceput exercitiile fizice este, bineinteles, ca sa iti imbunatatesti starea de sanatate, asadar primul lucru de care trebuie sa te asiguri este ca ai luat toate masurile ca sa nu o inrautatesti. Astfel, nu uita sa incluzi in fiecare program de exercitii pe banda de alergare cele doua perioade obligatorii: incalzirea (inainte de antrenament) si revenirea (dupa antrenament). Astfel, vei reusi sa te protejezi de accidentari si vei putea sa continui programul pe care l-ai adoptat. Pentru mai multa siguranta, ajusteaza inclinatia suprafetei de alergare la prima pozitie pentru a putea exercita o presiune mai mica la nivelul tendoanelor.

Postura si pozitionarea

Cu toate ca miscarea este foarte simpla, va trebui sa deprinzi o tehnica corecta si eficienta de alergare pentru a profita la maximum de timpul petrecut pe banda. Bratele se vor coordona cu picioarele pentru a fi cat mai economic in alergare, iar pasii pe care ii faci nu trebuie sa fie nici prea mari, nici prea mici, astfel incat sa urmezi miscarea completa si sa rulezi corect talpa. Pozitionarea pe banda de alergare este, de asemenea, foarte importanta: incearca sa pasesti pe mijlocul benzii, astfel incat sa nu ai impresia ca esti prea aproape de consola sau ca esti prea in spate, gata sa cazi de pe banda.

                Echipa noastra va sta la dispozitie cu sfaturi si exercitii corective pentru a eficientiza tehnica dumnoavoastra de alergare.