ADITIVII ALIMENTARI, autor Imola Hegedus

ADITIVII ALIMENTARI, autor Imola Hegedus

ADITIVII ALIMENTARI

 O preocupare pe termen lung pentru sanatate o reprezinta substantele care se adauga in mod intentionat la produsele alimentare procesate si fabricate.

 O atentie deosebita merita alimentele din proteinele  vegetale hidrolizate, prezentate uneori ca “arome naturale” de provenienta vegetala.

 Trebuie sa stim ca legumele sunt tratate cu o solutie acida, apoi cu soda caustica pentru a neutraliza acidul.

 Alte ingrediente  la care trebuie sa fim atenti sunt proteinele texturate,  extractele de proteine din soia, extractul de cazeina si extractul de drojdie.                

 Aceste ingrediente sunt adaugate la o mare varietate de alimente , de la ton in conserva pana la mancarea pentru bebelusi, desi se stie ca sistemul nervos nematurizat este vulnerabil la aceste ingrediente toxice.  

 Intr-un singur bol de supa din comert exista suficient glutamat monosodic pentru a creste nivelul la care s-a demonstrat ca produce leziuni cerebrale la nivelul nucleului arcuat al hipotalamusului, provocand hipertensiune, diabet, accidente vasculare cerebrale, scleroza multipla, infectii cerebrale, boala Alzheimer, etc.