COPILUL SI OBEZITATEA TIMPURIE, autor Calin Marian

COPILUL SI OBEZITATEA TIMPURIE, autor Calin Marian

 

   Stiati ca: la nivel mondial, un copil este de cinci ori afectat de obezitate, iar peste 40% dintre români sunt supraponderali și obezi, specialiști în Institutul Parhon din București? 
   Studiul nostru de acord este de pară ca raportul de 40% și cam mic comparativ cu ce vedem intr-adevar pe strada, cred că poate mai mult de 40% dintre copiii români sunt supraponderali sau obezi. O realitate trista. 
   Sunt de parere ca alimentatia echilibrata a copilului incepe in viata intrauterina.
   Obiective de utilizare și preferințe pentru un anumit sfat de gust se „amprentează” în modelul-ul dietetic pentru copii.

   Cel mai probabil este probabil ca să-ți facem probleme de greutate.
   Legatura dintre adulți supraponderali și copiii lor nu este deloc intamplatoare: îngrijirea copilului este una dintre cele două părți care sunt peste peste 80% sanse sa devina și obez fata de copii pentru a proteja ambii părți și greutate normală, acest risc este doar 10%.
   Tot parintii sunt principalii responsabili pentru obezitatea copiilor, mai ales aceia care le îngrijesc îngrijesc constant mult dulciuri și grasimi.
   Vă recomandăm următorul exercițiu: fuzionează „molul” și observă copiii cata / masa la fast-food.
   Va mai propune un exercițiu: mergeti langa cea mai apropiat scoala si o sa vă convingeti de ca, ingrijorator de multe fete arata ca niste baieti masivi, cu 5 ani mai mari, iar pectoralii băietilor s-au transformat în sani. (Ginecomastie)
   Greutatea mai mare poate fi un copil poate fi cauzată de probleme endocrinologice sau alte probleme medicale.
Insa factorii genetici și problemele tiroidei sunt mai puțin frecvente când sunt obezizate la copii.
(un medicament poate confirma acest aspect).
   Varsta copilului este coreleaza cu greutatea și inaltimea.
   Dacă un copil a depasit greutatea corespunzătoare varstei cu 10-20% este supraponderal, iar cu peste 20% este obez.
   Lipsa ceva parinti constienti, o examinare fizica si miscarii in aer liber, sedentarismul si joaca calculatorul, tableta sau telefonul in sir contribuie si ele in egala masura problemele de greutate ale copiilor.
   Un stil alimentar sanatos și un serviciu de fitness sau alte activități complementare, sub supraveghează pentru a putea acorda o persoană, poate schimba această situație.