Obsesia pentru diete si mâncatul compulsiv, autor Calin Marian

Obsesia pentru diete si mâncatul compulsiv, autor Calin Marian

O dietă este orice "sistem de alimentație" care urmărește să exercite un control extern asupra a CE ,UNDE ,CÂND sau CÂT mănânci.

Urmarea dietelor "miraculoase" a căpătat o faimă nu foarte bună în ultimii ani, și pe bună dreptate.

Realitatea demonstrează că un foarte mare procent de oameni care încearcă să slăbească urmând o dietă,eșuează în acest demers.

De câte ori vine cineva și încearcă să îmi povestească cum a slăbit doar cu "dieta minune" și "fără mișcare" , îi spun să nu o facă.

Dacă mai este mulțumit de greutatea și dieta sa după 6 luni, fără antrenament, sunt gata să-l ascult.

Din păcate, încă mai aștept... :)

Adevărul este că există prea multe diete și prea puține rezultate durabile, iar acest aspect îi face pe cei care optează pentru varianta "minune" , să se simtă confuzi.

Nu numai că acele diete nu funcționeză, dar multe dintre ele sunt de-a dreptul niște escrocherii, susținute chiar de diferite "celebrități".

Cu cât încearcă mai multe diete și eșuează, cu atât oamenii sunt mai convinși că nu vor fi niciodată în stare să slăbească.

Atunci când urmezi o dietă, metabolismul tău suferă modificări, corpul își va reduce la minimum toate sistemele de energie, te vei simți obosit și complet neinteresat de exerciții fizice sau de orice altă activitate care presupune efort fizic susținut.

Ceea ce nu-ți spun mulți "profesioniști" din domeniu, este că motivul real pentru care majoritatea dietelor nu dau rezultate, nu are nicio legătură cu tine, ci cu biologia umană, cu fiziologia ta.

De aceea recomand sfaturile unui MEDIC NUTRIȚIONIST iar în completarea lor antrenamentele personalizate cu un INSTRUCTOR SPORTIV avizat.

Sunt convins că după diete, mâncatul pe fond emoțional (compulsiv) este cauza principală a obezității.

De multe ori oamenii mănâncă pentru că sunt plictisiți, singuri, deprimați, obosiți, în carantină :) sau din nenumărate alte motive emoționale, nici unul dintre ele neavând nimic de-a face cu foamea fizică.

Dacă mănânci compulsiv, corpul tău nu va fi niciodată satisfăcut cu nutrienți. De aceea mulți cred că nu se simt niciodată sătui.

Pentru că ei nu "primesc" semnalul pentru a se opri din mâncat deoarece nu le-a fost foame de fapt.

Vestea bună este că, odată ce realizezi cauza emoțională care îți determină acest comportament, vei dobândi un alt tip de înțelegere care o să te facă să nu mai fii o victimă.

În concluzie, vă propun următoarea metodă, destul de simplă, pe care o recomand, aceea de a vă lipi pe ușa frigiderului, un semn mare de întrebare " ❓".

Acest semn o să vă amintească și o să vă oprească înainte de a lua o gustare, punându-vă întrebarea :

CHIAR ÎMI ESTE FOAME SAU VREAU DOAR SĂ-MI SCHIMB DISPOZIȚIA ?

P.S: Mănâncă în mod conștient și antrenează-te !