Beneficiile inotului pentru nivelul de fitness, autor Radu Buculea

Beneficiile inotului pentru nivelul de fitness, autor Radu Buculea

Primăvara are multe beneficii pentru noi. În primul rând, avem mai multă lumină in timpul zilei! De asemenea, începe să se încălzească, astfel încât nivelul nostru de activitate poate crește, pe măsură ce ne mutam activitatile fizice în aer liber.

Unul dintre lucrurile pe care primăvara mi le aduce în minte este că în curând voi reveni în piscină pentru câteva antrenamente! Înotul este unul dintre acele sporturi greu de urât. Este putin stresant pentru articulații și distractiv în același timp.

Cei mai mulți oameni se bucură de o baie în piscină, așa că de ce să nu transformi scufundările în sesiuni de exercițiu? Există multe beneficii pe care le poți obține de la înot. Dacă nu esti convins, continua să citesti.

Beneficiile inotului pentru performanta ta

Inotul este un sport foarte bun pentru rezistenta aeroba. Înotul necesită multă energie și arde multe calorii. Acest lucru se datorează faptului că atunci când înoți trebuie să-ți miști întregul corp. Înotul îți solicita intregul organism la fel cum ar face orice antrenament cardio. Deci, dacă înoți pentru rutina ta, îți vei antrena inima și îți vei stimula metabolismul în același timp.

Pentru a profita la maximum de timpul tau de înot, este mai bine să adăugați niște antrenamente cu intervale în care faci sprinturi de intensitate mare, alternate cu exercitii mai ușoare. În acest fel îți vei împinge corpul in limite, timp de câteva minute, dar vei putea să te antrenezi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Inotul este bun pentru antrenamentele de forta

Nu numai că înotul este bun pentru un antrenament cardio, înotul provoacă mușchii din tot corpul și este excelent pentru creșterea rezistenței generale a corpului. Rezistența in apă cu care te confrunți în timp ce înoți forțează mușchii să muncească mai mult - la fel ca formele tradiționale de antrenament de forță. Vei fi capabil să câștigi mușchi și să iti tonifiezi corpul în același timp.

Înotul este, de asemenea, utilizat pe scară largă ca terapie pentru a reface mușchii accidentati. Rezistența la apă asigură un antrenament bun, fără a oferi stres părților lezate ale corpului.

Inot este bun pentru toata lumea!

Mare avantaj al înotului este că toată lumea o poate face și se poate bucura. Este potrivit pentru fiecare grup de vârstă și nivel de fitness; poți decide cât de tare să te propulsezi când înoți.

Persoanele în vârstă pot beneficia și ele de înot, deoarece apa oferă un sprijin bun organismului lor și pot rămâne în formă, fără     a-și face griji pentru coloanal vertebrala sau celelate articulații. De asemenea, este o activitate minunată pentru tine si familia ta: poți să te distrezi împreună și să rămâi sănătos în același timp.