10 avantaje uimitoare ale hidratarii de dimineata, autor Radu Buculea

10 avantaje uimitoare ale hidratarii de dimineata, autor Radu Buculea

Știm cu toții cât de importantă este apa pentru viață, dar v-ati imaginat vreodată care sunt avantajele apei potabile? Apa este cel mai esențial nutrient pentru organism. Conform cercetărilor, corpul uman este compus din mai mult de 60% apă. Creierul și inima sunt compuse din 73% apă, iar plămânii sunt aproximativ 83% apă. Pielea conține 64% apă, mușchii și rinichii sunt 79% și chiar oasele sunt compuse din 31% apă.

Apa este o nevoie de bază pentru viață și pentru a menține corpul uman funcționând corect. Acesta îndeplinește un rol deosebit în menținerea corpului în formă și sănătos. Deoarece, acționează ca un lubrifiant pentru mișcarea articulațiilor, protejează organele, țesuturile, transportă substanțe nutritive și minerale în organism și reglează temperatura corpului.

Toate aceste fapte arată cât de mult este necesară și favorabilă apa pentru organism. Dar câtă apă poate fi benefică pentru sănătatea ta atunci când o beți ca primul lucru dimineața. În acest articol, voi discuta 10 beneficii uriașe și uimitoare ale apei potabile pe stomacul gol.

Următoarele sunt avantajele apei potabile pe stomacul gol imediat după trezire:

1. Combustibil pentru creier

După cum știm, 73% din creier este compus din apă. Acest fapt arată cât de necesară este apa pentru creier. Bea un pahar cu apă stomacul gol hidratează celulele creierului și reglează procesele creierului. Ajută la transportarea oxigenului și a nutrienților către creier. De asemenea, acționează ca un lubrifiant eficient pentru țesuturile creierului. Deci, a rămâne hidratat este necesar pentru buna funcționare a creierului.

2. Menține mintea și corpul activ

Scăderea nivelului de apă din organism determină deficiență de energie, deoarece aportul de apă ajută la reglarea funcțiilor creierului și corpului. A bea un pahar cu apă după ce te-ai trezit din câteva ore de somn ajută la creșterea nivelului de energie din corp care ajută corpul și mintea să rămână activi.

3. Rehidratează corpul

În timpul somnului nu ai apă pentru un interval lung. Drept urmare, acesta se deshidratează pe parcursul nopții. Bând 1 sau 2 pahare de apă dimineața, corpul devine din nou rehidratat și te vei simti o persoană destul de proaspătă și energică. Este un mod pozitiv de a începe ziua. Potrivit experților medicali, unii preferă ceaiul sau cafeaua pe stomacul gol, deoarece ambii sunt o sursă de antioxidanți, dar nu ajută la hidratarea organismului.

4. Crește metabolizarea

Apa potabilă dimineața crește rata metabolismului, care este necesitatea de bază pentru sănătatea fină. O rată metabolică mare este esențială pentru menținerea greutății corporale. Când bem apă călduță ca primul lucru dimineața, ne crește metabolismul. De asemenea, ajută la arderea grăsimilor, în special a grăsimii din burtă.

5. Crește imunitatea

Apa potabilă dimineața ajută sistemul imunitar în curățarea toxinelor și face ca organismul să scape de toate materiile dăunătoare foarte repede. Apa este benefică și pentru sănătatea inimii, rinichilor și plămânilor.

6. Cheia pielii strălucitoare

Apa pe stomacul gol nu este importantă doar pentru încălzire, dar acționează și ca un potențiator de înfrumusețare. Când bem apă ca prim lucru dimineața, hidratează celulele pielii noastre și oferă o strălucire frumoasă pielii. Pielea arată proaspătă și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

7. Îmbunătățește digestia

Când bem apă dimineața, aceasta ajută la îmbunătățirea digestiei pe parcursul zilei, deoarece apa descompune alimentele ușor ajutând organismul să absoarbă nutrienți. O digestie mai bună îmbunătățește și mai mult sănătatea și duce la o șansă scăzută de aciditate și alte tulburări ale stomacului.

8. Previne constipația

Consumul de apă ajută la scăderea vitezei de constipație, care este în prezent o problemă de sănătate foarte recurentă. Pacienții constipați se simt grei când apare blocajul scaunelor. Când bem apă cu stomacul gol, scade șansa de a dezvolta constipație. Astfel, apa este un remediu natural pentru toate acele persoane care suferă de constipație.

9. Scade stresul și anxietatea

În prezent, stresul și anxietatea sunt cele mai frecvente probleme de sănătate care duc la depresie. Conform cercetărilor, un corp deshidratat crește nivelul cortizolului, care este un hormon al stresului care face mai dificil să se ocupe de problemele de zi cu zi. A bea apă pe stomacul gol scade rata de stres pe parcursul zilei. De asemenea, ajută la controlul anxietății.

10. Anti-Depresiv natural

Depresia se răspândește în toată lumea. Creșterea ratelor afectează tinerii zi de zi. Apa acționează ca un antidepresiv natural față de acest ucigaș tăcut. Potrivit studiului Universității din Connecticut, apa ajută la ameliorarea depresiei, deoarece menține creierul hidratat, ceea ce ajută la scăderea concentrației sale în mod natural. De asemenea, ajută în tratarea tulburărilor de somn.