Cum putem evita crampele musculare în timpul antrenamentelor, autor Muraru Ana Maria

Cum putem evita crampele musculare în timpul antrenamentelor, autor Muraru Ana Maria

Se estimează că majoritatea sportivilor au suferit  la un moment dat de crampele musculare. Iată câteva teorii despre ce provoacă crampele și sfaturi despre cum le putem evita în timpul exercițiului fizic.

„Teoria deshidratării / electrolitelor”

Această teorie speculează că o perturbare semnificativă a echilibrului de fluide sau electroliți, provoacă o contracție a compartimentului de lichid interstițial din jurul mușchilor și o eroare a impulsurilor nervoase, ceea ce duce la crampe.
În termeni mai simpli, dacă pierdeți mult sodiu și nu-l înlocuiți (așa cum este obișnuit atunci când transpirați foarte mult), acest lucru poate provoca schimbări de fluide în corp, care la rândul lor determină mușchii să se înghesuie.

„Teoria neuromusculară”

Această teorie este mai recentă și propune că supraîncărcarea musculară și oboseală neuromusculară sunt cauzele principale ale EAMC. Ipoteza este că oboseală contribuie la un dezechilibru între impulsurile excitate de la axele musculare și impulsurile inhibitoare ale organelor tendoanelor Golgi și că acest lucru are că rezultat un cramp muscular localizat.

Sfaturi despre cum puteți evita crampele musculare:

1.      Încercați să reduceți oboseală
Deoarece pare foarte probabil că oboseală să fie implicată  în crampele musculare găsirea modalităților de a minimaliza acest lucru și de a vă asigura că nu vă supraîncărcați excesiv corpul este importantă.

2.      Încercați să consumați suplimentar sodiu
Această este cu siguranță o idee bună dacă crampele dvs. tind să apară în timpul sau după perioadele de transpirație grea,  pe vreme caldă,  mai târziu în timpul activităților mai lungi sau dacă în general aveți o dietă cu conținut scăzut de sodiu (sau carbohidrați).

Alte strategii care sunt departe de a fi dovedite, dar care au fost folosite de sportivi în războiul cu crampe includ:

Masaj sportiv și întinderea mușchilor afectați.
        Acupunctură
        Încălzirile temeinice înainte de activitățile fizice.
        Tehnici de relaxare mentală.