Cate serii sunt recomandate pentru fiecare grupa musculara? autor Alexandru Dumitru

Cate serii sunt recomandate pentru fiecare grupa musculara? autor Alexandru Dumitru

Aceasta întrebare este deseori adresata de către începători. În momentul în care pășești pentru prima oară într-o sala de fitness probabil ești foarte confuz, nu știi cu ce sa începi și totul pare foarte complex.

Cea mai comuna întrebare este cea legata de câte serii sau de câte exerciții este nevoie pentru a stimula creșterea musculară.

Răspunsul pentru aceasta întrebare nu este tocmai clar și fix pentru toată lumea. În special în stadiul de începător un stimul mic aplicat corect cu o intensitate moderata, poate aduce rezultate (3-4 serii pentru grupele mici, 7-8 serii pentru grupele mari).                               Odata ce persoana în cauză capătă suficienta experienta, acest stimul probabil este prea mic, așadar va trebui sa lucreze din mai multe unghiuri, pe toată raza mișcării pentru a epuiza mușchiul respectiv.                                                                                                                       Odata cu aceasta schimbare se pot executa 8-12 serii pentru grupele mici și 12-15 pentru grupele mari.                                                           Aceste repere sunt oferite pentru a te ghida în drumul tău către progres, în nici un caz pentru a-ți restricționa antrenamentul. Este foarte important sa găsești cifrele optime care funcționeaza pentru tine.

Nu uita, singurul aspect care duce la progres din punct de vedere muscular este intensitatea efortului. Rezultatele pe care le vei  obține depind strict de efortul pe care îl depui. Eu sunt Alex Dumitru, antrenor personal la Bery Fitness&Spa - Berceni.