Beneficiile inotului in sezonul rece, autor Mihaela Popescu

Beneficiile inotului in sezonul rece, autor Mihaela Popescu

Beneficiile inotului in sezonul rece

       Când lunile de vară sunt pe sfarsite, și temperaturile încep să scadă, parintii au tendinta de a pune lecțiile de înot ale copilului lor,in „stand by”, până când se va încălzi. Suntem aici pentru a vă oferi câteva sfaturi și trucuri, sperând să vă încurajeze să îi mențineți pe cei mici înscriși la lecții de înot pe tot parcursul anului!

       Este important să ne amintim că înotul este o abilitate de viață care ar trebui învățată de catre toti copiii. Întreruperea activitatii pe o perioada mai lunga de timp, poate întoarce copilul la un nivel inferior decat cel din momentul opririi activitatii, iar acest lucru nu are sens, daca luam in calcul sistemele si tehnologia care ajuta la mentinerea temperaturii si umiditatii in incinta bazinelor de inot.   De fapt, un factor cheie al modului în care copiii invata, este prin repetare. Întreruperea acesteia, ii poate face pe cei mici să repete nivelurile pe care le-au trecut anterior sau să-și piardă abilitățile sau încrederea.

      Ar fii bine sa luati in calcul cateva avantaje cand vine vorba de mentinerea programului de inot.

      Numarul copiilor la grupe este semnificativ mai mic, iar timpul pe care antrenorul il poate  acorda copilului, automat creste,fata de ​​lunile de primăvară și vară.

      Dacă sunteți interesat să faceți lecții private, orele sunt de obicei mai ușor de programat, cererea fiind mai mica, si bazinul fiind mai liber.

       Inotul pe tot parcursul anului imbunatateste sistemul imunitar al copilului, si il face mult mai rezistent la stres si boli. Unii părinți își retrag copiii de la cursurile de înot atunci când temperatura scade crezând că va ajuta la evitarea bolilor. Este o poveste veche si total falsa, cum  că, copiii care au „părul ud” sau care „ies in frig” se îmbolnăvesc. Din experiența mea si din spusele parintilor care au continuat sa vina cu cei mici si in sezonul rece, pot spune ca acestia au o probabilitate mult mai mică de răceală și gripă. Înotul, împreună cu alimentația bună, îi pot ajuta pe cei mici să rămână în formă și sănătoși pe timpul iernii.