Antrenamentele de spinning/indoor cycling ingroasa picioarele? autor Ruxandra Bunea

Antrenamentele de spinning/indoor cycling ingroasa picioarele? autor Ruxandra Bunea

Antrenamentele de spinning/indoor cycling ingroasa picioarele?

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc de la clienti este : « Antrenamentele de spinning imi ingroasa picioarele? » Aleg sa va raspund si aici : pentru a creste masa musculara a picioarelor, de obicei se lucreaza cu rezistenta mare si cadenta scazuta pentru perioade lungi de timp. Antrenamentul trebuie sa contina numai teren in urcare abrupta, de la inceput pana la sfarsit. Sunt cateva profile de clase in spinning care intr-adevar includ urcari extinse, insa prin “extinse”ma refer la cateva minute, nu cateva ore. La clasele de spinning, in general rezistenta nu este atat de mare pe cat ar putea fi in timpul antrenamentelor de ciclism de la munte, iar cadenta este de cel putin 60 de rotatii pe minut, deci este relativ crescuta pentru multi ciclisti amatori sau profesionisti care se antreneaza pe urcari lungi.

Asa ca in general, in urma claselor de spinning va creste rezistenta organismului tau la efort (deci vei fi mai puternic) si vei arde multe calorii. Dar daca profilul claselor la care mergi nu este numai cu catarare, picioarele tale nu se vor ingrosa astfel incat sa arati ca un culturist de la brau in jos.

In programul claselor de indoor cycling, scopul este sa construiesti anduranta musculara si forta prin pedalare cu miscari sustinute si cu suficienta incarcare astfel incat pedalele sa opuna rezistenta.

Uneori, participantii noi cred ca spinning inseamna sa pedaleze cat de repede pot. Insa fara rezistenta adaugata, pedalati in gol si nu deveniti mai puternici sau nu ardeti calorii. Asa ca nu uitati : adaugati rezistenta si simulati un teren in urcare ca sa profitati de beneficii – imbunatatirea stistemului cardiovascular, forta musculara si tonus afectiv.

Sa ca va incurajez sa continuati sa urcati si, mai ales, sa va bucurati de calatorie !